Heerlerweg 15, 7233 SG Vierakker +31 (0)575 472 783 +31 (0)6 18047371
  • Duurzaam!

    “Door technische zorg, uw productie proces geborgd!”

  • Samen Sterk!

    “Uw wens… door ons geconstrueerd!”

Lasopleidingen

Lassen blijft een mooi vak waar veel techniek en inzicht bij komt kijken. Een goede vakman als lasser wordt je niet zo maar, daar is een goede praktische opleiding voor nodig om de kneepjes van het vak en de lasprocessen te leren.
Lasopleidingen de Revelhorst wil graag uw partner zijn om de opleidingen te verzorgen voor de diverse lasrichtingen. Wij leiden u op conform de eisen van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Tijden:
Maandag- en Dinsdagavond, de avond opleidingen;
Dagopleidingen in overleg;
Theorielessen in de avond, in overleg;

Maar ook voor kortlopende trajecten of een cursus op maat voor uw bedrijf valt onder de mogelijkheden. Ons streven is om “samen” de juiste opleiding voor de persoon en het bedrijf te verzorgen.

Booglasopleidingen:

TIG lassen niveaus 1 t/m/ 4
MIG/MAG lassen niveau 1 t/m/ 4
Booglassen met beklede elektrode niveau 1 t/m 4

Kwalificering & Certificering:

Na een gedegen ondergrond te hebben doorlopen tijdens booglasopleiding kunnen we u ook “klaarstomen” voor kwalificatielasser. Het opleiden en afronden met een laskwalificatie behoort tot onze mogelijkheden. Wij stellen samen met u het oefentraject op en bepalen eveneens de afstemming van de geldigheidsgebieden voor de juiste kwalificaties binnen uw bedrijf. Ons motto, met zo min mogelijk kosten een zo groot lasgebied bestrijken.

Deze lasopleiding wordt afgesloten met een eindproef onder toezicht van een onafhankelijke keuringsinstantie welke conform de Europese en Internationale normering persoonskwalificaties verstrekt indien de eindproef is goedgekeurd.
Deze kwalificatie normeringen zijn o.a.; EN ISO 9606-1, ASME IX, AWS D1.1

Mocht u als bedrijf lasmethode beschrijvingen en kwalificaties nodig hebben om te kunnen voldoen aan de Europese certificeringen o.a. EN 1090 voor staalconstructies en de 15614-1, Boog- en autogeenlassen van staal en booglassen van nikkel en nikkellegeringen.
dan kunnen wij u adviseren en uw opleiding verzorgen voor de opstap naar certificering.

Hardsolderen:

Onder andere binnen de koudetechniek worden hardsoldeer verbindingen toegepast welke moeten voldoen aan de kwaliteitseigenschappen volgens Europese genormeerde methoden ( EN 14276-1). Dit houdt in dat de soldeermethode conform de geharmoniseerde normen getoetst dient te worden door een vakkundige derde partij. Ook het vakmanschap van de soldeerder dient goedgekeurd te worden. De hardsoldeeropleiding wordt afgesloten met een eindproef onder toezicht van een onafhankelijke keuringsinstantie welke conform de Europese en Internationale normering persoonskwalificaties verstrekt indien de eindproef is goedgekeurd.

Inlichtingen:

Mocht u na het lezen van dit schrijven verdere inlichtingen willen over de opleidingen, de kwalificatie- en certificeringsmogelijkheden, of u alvast op wil geven voor de opleiding dan kunt u ons bereiken via ons telefoonnummer of contactformulier.